Szösszenetek a családról, receptekről és még sok minden másról

:)

2011. október 23., vasárnap

Gyümölcskrémes kosárka

Hát én még ennyit recept után nem futottam! Sehol nem találtam a kosárka receptet, a neten meg sajna olyanok voltak amit én még nem csináltam és most a biztosra akartam menni, és akkor jött az én megmentőm unokanővérem személyében aki odaadta azt a receptet ami alapján nagyim szokta csinálni ezt a sütit. A krém elkészítése egyszerű (köszönöm a segítséget Mesinek és Petrának). Íme a sokat kutatott recept.
20 dkg porcukor
16 dkg zsír
2 tojás
40 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
A lisztet a porcukrot és a sütőport összekeverjük bele tesszük a zsírt és elmorzsoljuk, majd hozzátesszük a tojásokat. Először úgy tűnhet, hogy nem akar összeállni de további gyúráskor a zsír elkezd olvadni és szépen összeáll a tészta. Mikor ez kész kis golyókat csinálunk és a kosár formákba nyomkodjuk. Tepsire tesszük és megsütjük.
Krém:
2 dl hulala tejszín
1 csomag vaníliás cukor
2 pohár joghurt (erdei gyümölcs) 125 gr-os
1 csomag zselatin fix
A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint megcsináljuk (a kis csomaghoz 4 evőkanál víz kell ezzel kikeverjük és felmelegítjük) a kész zselatint összekeverjük a joghurtokkal majd az egészet a tejszínhez öntjük. Ezzel töltjük meg a kosarakat. Díszíteni lehet csokiforgáccsal, színes cukordarával.



Fényképezni még mindig nem tudok!!!! :)))) Élőben sokkal színesebb.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett! Ez a recept mármint a kosárka receptje nekem is megvan. A tölteléket nem így szoktam! Biztosan nagyon finom lett !

    VálaszTörlés
  2. Nagyon csinosak lettek! :) A receptet elmentem, megmozgatta a fantáziámat! :)

    VálaszTörlés