Szösszenetek a családról, receptekről és még sok minden másról

:)

2011. március 28., hétfő

Kiakadtam!

Kiakadtam, és ez az én drága kisfiamnak és az ő matek tudásának köszönhető. Ma dolgozatot írtak matekból és természetes, hogy nem úgy sikerült neki ahogy azt én elvártam volna. Megérteném, ha nem járna korrepetálásra és ráadásul két tanárhoz is és még én is gyakoroltam vele, de így sem jött össze neki. Ja és még meg is magyarázza, hogy az nem is az ő hibája, hanem a tanáré, mert nehéz feladatot adott neki. Nálatok is az van, hogy " de az övé rosszabb lett" (övé= osztálytárs), na ezzel a mondatával aztán tényleg ki hozz a békés természetemből, kit érdekel, hogy másoké hányas lett? engem csak az én gyerekem jegyei érdekelnek.  Nem szeretném, ha leromlana az átlaga ami félévkor 4,2 volt. Na sikerült kiírni magamból a mérget. Milyen jó, hogy van a blogom!

2011. március 22., kedd

Mozgás hiány

Soha nem hittem volna, hogy én egyszer úgy érezzem, nekem hiányzik a mozgás. Mint már írtam a múlt héten nem volt aerobik. Ma eljutottam arra a szintre, hogy valamit mozognom kell. Úgy indultam haza a munkából, ma úgysem kell főznöm, tehát elmegyek Marcival futni. Haza fele találkoztam Szilvivel és sétáltam vele hazáig. Nagyon meglepett a dolog. hogy Szilvit gyalogolni látom, mert ismeretes Ő még három háznyi távolságot is kocsival tesz meg :))) Bocsi Barátosném nem hagyhattam ki.:))) Szóval haza sétáltunk. ragyogóan sütött a nap jó volt a levegőn lenni. Haza érés után azért pihiztem egy kicsit és kérdeztem Marcit nincs-e kedve futni jönni velem. Nagyon lelkes volt meg is lepet a hozzáállása. Pihi után gyors átöltözés, telefonon beállítani a zenelejátszót és már indultunk is. Nem nagy távot tettünk meg három utcát futottunk körbe, de ez kifejezetten jól esett. Holnap is szeretnék menni csak még nem tudom hogy összeegyeztetni az angollal, lehet oda is bicajjal kéne menni? Meglátjuk.

2011. március 17., csütörtök

Zsemle

Ma elmaradt az aerobik, gondoltam elütöm az időt. Hát zsemlét sütöttem. SIKERÜLT!!! Minden jó lett az íz, kinézete, állaga. Bár Peti azt mondta ne süssek ennyit mert nem akar hízni. de azért gondolkodom ám még finomságokon. A zsemle receptjét ismét a "közöskonyha-kert" blogról néztem.
Recept:
1,5 dl vizet 1,5 dl tejjel felmelegítjük hozzákeverünk egy evőkanál mézet és belemorzsolunk 3 dkg élesztőt. Ezt beleöntjük 50 dkg liszt és 2 teáskanál só keverékéhez, kidagasztjuk és a végén hozzáadunk 2 dkg puha vajat. Jól megdagasztjuk és 30 percig kelesztjük. Fél óra után ismét átdagasztjuk és 20 percet ismét kelesztjük. A végén lisztezett deszkára borítjuk és kb. 10 dkg-ás darabokat mérünk belőle, zsemle alakúra formázzuk a tetejét bevagdossuk, mint a császárzsemlénél tepsibe rakjuk és megint félre tesszük 20 percre. A sütőt bekapcsoltam a legmagasabb fokozatra a kelesztés felénél egy edénybe vizet teszünk és a sütő aljára rakjuk, gőzbe kell a zsemléket megsütni. A végén tojással megkenjük és 30-35 perc alatt készre sütjük.








Ebből a mennyiségből nekem 8 db lett.


2011. március 15., kedd

Kenyér

Ma kenyeret sütöttem ismét. Más recept alapján mint múltkor. Jobb lett az íze és az állaga is. A receptet (http://csincsilla.blogspot.com/2010/11/langos-sutobol.html) innen vettem. Nem csalódtam benne.







Ja így néz ki a kenyér mikor férfi vág belőle.:))) a héten megpróbálkozom a császárzsemlével is, majd jövők az eredménnyel.

2011. március 1., kedd

Vegyes

Mert azért nem tétlenkedtem ám.




Ez nálunk olyan gyors nasi filmezéshez.
Sajtos rúd recept.
1 csomag bolti leveles tészta. Kinyújtani, tojással megkenni, sajttal megszórni, felvágni és megsütni. Gyors és finom.





TÉSZTASALÁTA
1 csomag tészta
20 dkg csirke vagy pulyka mellet apró kockára vágunk, és olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés oregánóval megszórjuk.
20 dkg sajt
Uborka
Paradicsom
Paprika
Lila hagyma
Ezeket is apró kockára vágjuk.
A tésztát kifőzzük sós vízben, majd leszűrjük.
A nagy tejföl
1 kis tubus majonéz
1 kis kanál mustár
Kevés oregánó
Az egészet összekeverjük és lehűtjük.
Bevásárláskor összekevertem a receptet egy másik hidegtáléval és én nem húst hanem gépsonkát vettem, azt kockáztam bele (természetesen azt nem kell  pirítani) de így is finom lett. Az 1 csomag tésztából hatalmas adag lett.

Pontos receptet ehhez sajna nem tudok, mert én a kelt tészta hozzávalóit szemmértékkel mérem.
Na a végére egy kis tavasz kinyílt a jácintom.






További szép napot mindenkinek.