Szösszenetek a családról, receptekről és még sok minden másról

:)

2011. május 30., hétfő

Függő lettem :)))

Bevallom sorozat függő lettem. A sorozat nem ás, mint a TV2 Seherezádé című filmje. Nem nagyon rajongok a sorozatokért, de ez valamiért nagyon megfogott. Mikor ez megy a tévében egyszerűen kizárom a külvilágot, csúnyán hangzik és nem szép tőlem, de az sem érdekel ilyenkor ha valamelyik fiú éhes. Na szép anya lehetek! :)) Ha van egy kis reklám akkor gyorsan kimegyek a konyhába és csinálok valamit, de a kezdésre már vissza a szobába. Peti mondta is, hogy milyen jó lenne ha hosszabb reklámok lennének, mert Ő éhen hal. De az meg sem fordul a fejében, hogy csináljon magának valamit. Most először nem bánom, ha elmarad az angol vagy az aerobik. :))) De nem kell ám elítélni, mert  fél hét után megyek és adok kaját a családnak.
Más: Ma este 7 órakor ZUMBA Fitnesz megbeszélés lesz, na ezt Szilvi barátném ajánlotta. Utána néztem egy videó megosztón és hát tetszik-tetszik, de hogy fogom én ezt bírni. Sokkal intenzívebb, mint az aerobik, na mindegy majd meglátjuk. Nem adjuk fel mindent a fogyásért. :))) Már megint hanyagolom a családot! :)))

2011. május 16., hétfő

Újabb sorsolás!

Sajnos Főzőmasina eddig nem jelentkezett a nyereményérért, ezért ahogy ígértem hétvégén újabb sorsolás volt. Most képek nem készültek remélem elhiszitek nekem az eredményt. Azért nincsenek képek, mert közjegyzőm sajna lebetegedett és nem volt túl fotogén.Tehát a nyertes LORA! Kérlek jelentkezz a klaudivep@freemail.hu e-mail címen. A héten postáznám a nyereményt.

2011. május 11., szerda

Kirándulás

Marci ma Ausztriába volt jutalom kiránduláson. Az iskolának Bécsújhelyen van egy testvér iskolája és most mentek hozzájuk és egy kis várom látogatásra.Ki lett választva a magyar és a környezet tanulmánya miatt. (dagad a mellem ám!!!:))))) Ma reggel indultak és délután 1/2 6 körül értek haza. Csomagoltam neki kaját üdítőt bőven, de úgy ahogy volt vissza is hozta őket, kaptak kaját. Adtam neki költőpénzt, hozzátettem, hogy nem kell ám azt mind elkölteni, és próbáltam rávezetni, hogy az euro az nem forint, úgyhogy számoljon mielőtt megvesz valamit. Azt mondanom sem kell, hogy egy nagy táska édességgel jött haza. Mindenkinek hozott valamit amiről tudta, hogy azt szeretjük. De a lényeg még csak most jön. Mióta hazaért azóta 39 fokos lázzal és elmondása szerint örült fejfájással nyomja szegényem az ágyat. Kérdeztem, hogy mennyit volt napon én napszúrásra gondolok. Gyors hűtőfürdés és nyomás az ágy, ahol szerencsére kiverte a víz és most már egy kicsit jobban van már csak 37,3 a hőmérséklete. Én mindig úgy tudtam, hallottam, hogy ha valaki lázas azt jól be kell takarni, hogy a víz had verje ki, de a neten utána néztem a magas láznak és ott olvastam, hogy nem szabad nagyon betakarózni, hanem csak egy vékony lepedővel kell takarózni. A jó pap is holtig tanul.   Remélem holnapra elmúlik minden nyűgje.

A másik dolog, hogy sajnos Főzőmasina nem jelentkezett a nyereményért, ezért a hétvégén újra sorolok! A nyertes nevével majd jelentkezem!

2011. május 8., vasárnap

Torta

Hát eljött az idő,hogy kipróbáljam a fondantos tortát. Marcinak a szülinapi bulijába sütöttem. Nem lett a legjobb a díszítés, de a gyerekek körébe nagy sikert aratott.
A torta alapja 3 db 3 tojásos piskóta a középső kakaós. A krém 0,5 l hulala, 1 csomag vaníliás puding 3 deci tejben, 4 ek. cukorral megfőzve, és egy doboz erdei vegyes gyümölcs. A pudingot megfőztem és kevergetés mellett kihűtöttem, azért kell kevergetni, hogy nehogy összecsomósodjon. Erre a feladatra pont kapóra jött Peti! :) Addig én a tejszínt kemény habbá vertem és a gyümölcsöt lecsöpögtettem. Mikor a puding kihűlt óvatosan összekeverem a tejszínnel és a végén a gyümölcsöt. Ezzel megtöltöttem a piskótát. Majd kikevertem a fondant alá a vajkrémet (10 dkg puha vaj, 25 dkg porcukor), vékonyan bekentem vele a tortát és bevontam Kiskukta fondantjával. A figurát a tortán drága barátosnőm Szilvi készítette. Hálás köszönet a segítségért!!! És akkor a képek!!!











2011. május 2., hétfő

Sorsolás!

Tegnap este közjegyző jelenlétében megtörtént a sorsorlás!
Íme a közjegyző aki gondosan összekeverte a neveket tartalmazó lapokat és nagy odafigyeléssel kihúzott egy nevet:










És a recept gyűjteményem nyertese nem más, mint
Gratulálok MESI kérlek jelentkezz a lenti e-mail.címen!
Mivel olyan sok volt az érdeklődő ezért tartottunk még egy sorsolást is:






És a második nyertes nem más, mint:
Gratulálok FŐZŐMASINA kérlek te is jelentkezz a klaudivep@freemail.hu e-mail címen!

Akik most nem nyertek azok se keseredjenek el, mert lesz még játék nálam! A nyerteseknek pedig szívből gratulálok!

2011. május 1., vasárnap