Szösszenetek a családról, receptekről és még sok minden másról

:)

2011. július 25., hétfő

Bonyodalom a szemüveggel

Történt, hogy kicsi fiam rövidlátó (na nem az ételből lát rövidet, amit adok neki, mint Bendegúz) lett és sajna szemüveg kellett neki. Kis városunkban van egy ismerős csaj (Viki) aki az egyik bevárásárló központ Optikájában dolgozik. Kértem tőle időpontot egy szemvizsgálatra (nagyon aranyos volt a doktornéni). Tudni kell. hogy ott dolgozik az egyik unokatesóm is, akivel nem vagyunk még köszönő viszonyban sem. Na megyek időpontra mondtam csak arra adjon időpontot mikor ő van bent. Megtörtént. megyünk szemvizsgálatra amin kiderült, hogy Marcinak bizony szemüveg kell. Hát akkor nosza keret keresgélés mi áll jól neki és ami a legfontosabb Marcinak is tetsszen. Viki mondja, hogy had Marci válaszon, mert ha nem tetszik neki nem fogja hordani. Oké keret megvan. Megrendelőt kitöltötte Viki és mondja, hogy ő a következő héten szabin lesz csak az undoktesó lesz bent. Na akkor ne is telefonáljon csak küldjön sms-t majd Peti bemegy a szemüvegért, Őt úgysem ismeri. És akkor itt jön a vicc. Két hét után telefonálok Vikinek és kérdezem, hogy kész van-e már a szemüveg? Mondja, hogy már rég kész van csak undoktesó kijelentette, hogy ő bizony nekem nem fog szólni. Hát az ideg az szét vetett, mi sz, hogy nem szól ki ő, hogy a gyerekkel kicseszik aki az ég világon nem tehet semmiről! Mondtam lesz ennek még folytatása! A végén még engem cseszett le, hogy én nem látok bele az üzlet menetbe! Na az tény de legalább nem mondta volna, hogy ő bizony nem fog szólni, meg annyira hülye én sem vagyok, hogy egy egyszerű szemüveg két hét alatt készül el. Fúúú most megint kimérgelődtem magam. De jól is eset, hogy elmondhattam.

2011. július 23., szombat

Hidegtál receptek


Szilvi kérésére itt vannak az általam készített hidegtál receptek:

Franciasaláta:
3 sárgarépa
20 dkg zöldborsó
2 közepes savanykás alma
3-4 ecetes uborka
Kaszinótojás:
5 tojás
tartármártás
petrezselyem
 
Tormás sonkatekercs:
20 dkg gépsonka
besamelmártás (Besamel mártást készítek: 2 dkg vajon megpirítok 2 evőkanál lisztet, felengedem 2 dl hideg tejjel és állandóan kevergetve sűrű mártássá forralom. Ha kihűlt ízlés szerinti mennyiségben hozzákeverem az ecetes tormát, picit cukrozom, sózom és borsozom.)
 
Sajttekercs:
20 dkg Trappista sajt (szeletelt)
25 dkg túró 
1 pohár tejföl
pirospaprika
bors
fokhagyma
A túróból körözöttet készítek és azzal töltöm meg a sajtszeleteket

Töltött paradicsom:
4 db paradicsom
körözött
A paradicsom közepét kiskanállal kiszedtem és a maradék körözöttel megtöltöm.

 




 




2011. július 21., csütörtök

Kirándulás

Szeretnék veletek megosztani pár képet a kirándulásunkról és egy rövid beszámolót.
Az útvonalunk Vép-Kazincbarcika-Eger-Balkány-Debrecen-Hortobágy-Vép. Mind ezt 3 nap alatt tettük meg ami nem kevés kb. 1250 km volt ja és tikkasztó hőség még a klíma sem segített.
Csütörtökön éjfélkor indultunk, mert Peti azt mondta, hogy így Pesten nem kell forgalomba menni, gyorsan átmegyünk rajt (a GPS be sem vitt minket Pestre :)))) De annyi jó volt a dologba, hogy nem volt + 30 fok. csak 22 :). Út közben azért pár pihenőt meglátogattunk, mert hát én nem tudom visszatartani (de bár csak tudtam volna a nyilvános WC-k állapota hát lehetne mit takarítani. Nem tudom, de aki itt ezt csinálja az otthon is ilyen lehet?) Szóval kb. 5,30 körül lehetünk Barcikán ahol Peti tesója lakik. Már vagy 3 éve nem találkoztunk volt is a fiúk közt nagy öröm. Meg állapították ki mennyit hízott.:))) Majd lementünk a csónakázó tóra:







Nagyon szép környék, tetszik a híd amin visszafelé át is mentünk. A séta után visszamentünk reggelizni és még egy kis beszélgetés után útra keltünk. Következő állomásunk Eger volt és a Vár amit már nagyon szerettem volna látni. Útközben sok szép tájat láttunk teljes más, mint itt nálunk. Arra tele van kis hegyekkel, dombokkal gyönyörű fákkal. Meg is álltunk egy helyen ezt nem lehetett kihagyni nagyon szép volt:




Na jó azok a kukák nem kellett volna a képre :)))
Meg érkeztünk az egri várba, ahol sok kép nem készült, mert a kiállításokon fényképezni csak fénykép jeggyel lehet és én azt elfelejtettem :((

A várbörtönben azért pár képet csináltam, ott nem volt velünk tárlatvezető:


Hát nem szerettem volna ebben a korba élni, nem kímélték az embert. A várban még voltunk a Kazamatákban ahol megmutatták az ágyukat meg a híres tűzkereket és még meg is szólaltatták őket csak kicsit halkabbak voltak mint mikor a Törököket lőtték. Bementünk a Hősök termében is ahol az egri vár hős védőinek neve szerepelt egy táblára vésve. Majd megnéztük Gárdonyi Géza sírját is.:

És még egy kép a várból a kilátásra:

Egerből kb. két órás út volt még Balkányig, ahol Peti unokatestvére már nagyon várt minket minden földi jóval, és végre pihenhetünk is. Pénteken csak egy gyors látogatás volt a többi rokonnál, de szombaton mindent bepótoltunk. Jókat ettünk, ittunk és sokat beszélgettünk, mert hát az ember (vagyis mi) nagyon ritkán szánja rá magát egy ilyen hosszú útra. Vasárnap reggeli után indultunk tovább a Hortobágyra. Nagy vágyam volt már a 9lyukú hídnál sétálni. Hát teljesült.








Majd leültünk a gyógyító padra:


Voltunk egy madár kiállításon is ahol csodás kitömött madarak és más állatok voltak:







A kiállítás után elindultunk hazafelé. Útközben megálltunk egy csárdába ebédelni ahol Peti birkapörkötet én meg a szokásos rántott sajtot ettem. (minden étterembe rántott sajtot eszem). Még jó pár pihenő és a Székesfehérvári Lidl után kb. 17,30 kor értünk haza. Hát nagyon szép és hosszú út volt, de mondtam Petinek, hogy legközelebb csak tavasszal vagy ősszel menjünk nem akarok még egyszer kánikulába hosszú útra menni, pedig nem is én vezettem, na jó az utolsó kb. 100 km-t én. :)))


2011. július 20., szerda

Díjat kaptam :)

Nagy meglepetés ért díjat kaptam Betty -tő, amit is szeretnék neki megköszönni.




A feladat 10 blogtársamnak tovább adni akiket nem régóta olvasok.

Akiknek én tovább adom:
Mesi
Kati
Lora
Zsófi
Regi
Kata anya
Zsófi
Szilvi
4Gyerek
Dia

Hát ennél nehezebb dolgom még nem volt annyi kedves embernek tudtam volna még akiktől segítséget kapok a blogjuk által. :)))

2011. július 15., péntek

Játék!

Ismét játékra hív Szilvi ezért a szép mobil tokért lehet nála játszani:
Jelentkezni itt: Sok szerencsét mindenkinek.

2011. július 7., csütörtök

Képek

A heti termésem képekben, majd később jövők a részletes beszámolóval is. A képek címszavakba:
Marci osztálytársa volt ott alvó vendégünk és nekik sütöttem vacsira a kakaós csigát.











Volt uborka eltevés is és a fenti képen a hidegtál ami fini vacsi volt. Kaszinótojás, sonka-, sajttekercs és csillag alakú pirítós.
Ja és voltunk pecázni a fiúk örömére, én nagyon untam magam. Nekik köszönhetően finom halat ettünk este.






És a végen pár képe a huncut Liliről:





2011. július 5., kedd

Személyiségteszt

A net-en böngészve találtam rá egy oldalra, ahol személyiségtesztet lehet csinálni. Amit rólam ír vagyis a személyiségemről hát nem is tudom van bent sok igazság. Íme a teszt eredménye rólam:

Csendes, komoly; alapossága és megbízhatósága sikerre viszi. Gyakorlatias, két lábbal jár a földön és felelősségteljes. Döntéseit a logikára bízza, tervei megvalósításában pedig következetes. Örömét leli a dolgok megszervezésében: otthonát, munkáját, egész életét rendben szereti tudni. Nagyra értékeli a hagyományokat és a hűséget.

Aki ismer lehet úgyis tudja milyen vagyok. :)
A tesztet itt találod: KATT