Szösszenetek a családról, receptekről és még sok minden másról

:)

2012. február 27., hétfő

Kalória bomba!

Bocs, hogy eddig nem jelentkeztem, de idő hiányban szenvedek. Ismét hoztam nektek pár receptet, hogy ismét adjunk az élvezeteknek :)))
Az első recept amit Mesitől lestem a csíkos kalács. Én kicsit módosítottam rajta.
50 dkg finom liszt
10 dkg rétes liszt (én 60 dkg finom lisztet tettem bele a rétes liszttel nem vagyunk jó barátok:))))
3 dl langyos tej
1/2 élesztő
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
2 evőkanál vaj (felolvasztottam és 4 kanállal raktam bele)
3 evőkanál kakaó
1 tojás

Az élesztőt a fele tejben felfuttattam 1 evőkanál cukrot raktam hozzá. A többi hozzávalót egy tálba tettem a kakaó kivételével, mikor az élesztő felfutott hozzáadtam a többi hozzávalóhoz és jól kidagasztottam. Majd mikor kész a tésztát ketté vettem és a 3 evőkanál kakaót (én cukrozottat tettem bele) kicsi tejjel kikeverve belegyúrtam az előzőleg megfelezett tészta egyik felébe. Végül meleg helyen duplájára kelesztjük. Mikor megkelt mind a két tésztát még ketté vettem és lisztezett deszkán kinyújtottam először a sima tésztát, majd a kakaósat is. Mikor kész a kakaósat ráemeljük a sima tésztára, majd szorosan feltekerjük. Ugyan így jártam el a másik adag tésztákkal. Én az egyikbe szórtam mazsolát, a másikba csokidarabokat raktam.

Nagyon finom lett, de Peti azt mondta, hogy legközelebb több cukrot tegyek a tésztába :)))

A másik receptem egy csokis muffin amit Szilvitől kaptam. Gyors egyszerű és nagyon finom.:)))
4 evőkanál lekvár
15 dkg ráma
2 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
1 csomag vaníliacukor
1/2 csomag sütőpor
5 dkg kakaó
2 evőkanál tej
5 dkg csoki (összetörve)
A rámát felolvasztottam, majd egy kicsit visszahűtöttem. Egy tálba beletettem a lekvárt (barack) a rámát a tojásokat a cukrot és a vaníliacukrot összekevertem, majd a végén a kakaót a sütőporral elkevert lisztet és csoki darabokat. Jól összekevertem. A muffin formába papírt raktam, majd 3/4-ig töltöttem a papírokat és előmelegített sütőben megsütöttem. 18 db lett nekem ebből az adagból.




Fém dobozban akár 2 napig is jó, nem szárad ki.
A harmadik receptem egy mákos meggyes piskóta.
5 tojás
20dkg porcukor
20 dkg liszt
15 evőkanál forró víz
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliacukor
10 dkg darált mák
20 dkg meggy (nekem még volt tavalyi a fagysztóban)
A tojásokat ketté választottam és a sárgákat kikevertem a porcukorral és vaníliacukorral, majd mikor már ír (nagyim szokta mondani addig kell keverni amíg nem ír a krém vagyis ki nem fehéredik) hozzáadtam a forróvizet. Kicsit még kevertem, majd hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet és a mákot. Közben felverjük a tojásfehérjét. Majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a tetejére rakjuk a meggyet. Előmelegített sütőben készre sütjük.



A meggy nekem mindig lesüllyed az aljára, de így is elfogy. :)))

2012. február 16., csütörtök

Ismét segítséget kérnék

Ismét a segítségeteket szeretném kérni. Nemsokára lesz Petivel az évfordulónk és szeretnék meglepit csinálni. A maci formában szeretnék tortát csinálni valami krémeset fondanttal bevontat. A formát itt meg lehet nézni. Szóval recept ötleteket szeretnék kérni tőletek, nem akarom a már sokat csinált tortámat készíteni, valamit újjal szeretném meglepni. Előre is köszönöm mindenkinek akinek akad a számomra valami ötlete.

2012. február 11., szombat

Mindenes

Ismét egy vegyes bejegyzés. Megint sikerült egy napra sűrítenem mindent. Csináltam töltött krumplit brokkolis szósszal, kókuszgolyót, kenyeret. Nem volt egyik sem időigényes, de azért sikerült magam megint lefárasztani.
  Töltött krumpli brokkoli szósszal:
A krumplit (6db) héjában megfőztem, majd mikor kihűt megpucoltam ketté vágtam és a közepét kanállal kikapartam. A töltelékhez 15 dkg gépsonkát apró kockákra vágtam hozzátettem egy krémsajtot és krumplik kikapart belsejét, majd villával összekevertem. Ezzel megtöltöttem a krumplit, a tetejére reszelt sajtot szórtam és addig sütöttem amíg a sajt meg nem pirult. A brokkolis szószhoz megfőztem fél zacskó (kb.: 10-15 dkg) brokkolit, mikor kész leszűrtem és villával összetörtem, egy kis pohár tejföllel, reszelt sajttal, örölt borssal összekevertem. A fentiek szerint tálaltam.
Kókusz golyó: recept ITT





A kétórás kenyér receptjét Urban Eve-nél találtam.
Én eddig nagyon sok kenyér receptet próbáltam már amiket részben meg is mutattam nektek, de az összes közül ez ízlett a családnak a legjobban, még másnap is nagyon finom és puha volt, sőt nem is morzsolódott. Most csak felét csináltam, mint amennyit az eredeti recept ír, gondoltam ha nem ízlik nekik csak keveset keljen kidobni, de még kevés is lett. Na majd legközelebb, amire nem is kell sokat várni.

2012. február 3., péntek

Lehet....

Ezt a bejegyzést az egyik közösségi portálon találtam, gondoltam meg osztom veletek. Szerintem nagyon sokan így vagyunk vele:
"Lehet, hogy néha rossz anya vagyok,
mert: néha kiabálok,
mert: türelmetlen vagyok,
... mert: megszidom a gyermeket, ha olyat tesz amit nem lehet,
mert: néha meglegyintem a kezét ,hogy tudja tilos a piros,
... igen lehet, hogy néha rossz anya vagyok!
DE! egy biztos, ami a szívemből jön
én vagyok: a legboldogabb, mert megszületett,
én vagyok: a legjobb barátja, én vagyok a pajtása
én vagyok: aki fent van vele éjszaka, mert beteg
én vagyok: aki eteti ha éhes, itatja ha szomjas
én vagyok: aki sír ha lázas
én vagyok: aki mindenét odaadná érte
én vagyok: aki mindent eldobna magától csak sose veszítse el!
Igen!
Én vagyok a legboldogabb anya mert csodálatos gyermekem van, aki a legfontosabb mindennél, akinek a mosolya kacagásra késztet és közben sírok, én vagyok a legboldogabb mert van nekem, Ő a mindenem, még akkor is ha olykor összeveszünk, Ő a legcsodálatosabb az egész életemben!!!" ♥