Szösszenetek a családról, receptekről és még sok minden másról

:)

2012. május 29., kedd

:(((

Sajnos eltűnt egy rendszeres olvasom :((( Szomorú vagyok, ha nem tudtam neki érdekes témákkal, receptekkel szolgálni.
A hétvégén Badacsonyban voltunk hozok nektek pár képet rólunk. Nagyon jól éreztük magunk.:))




2012. május 22., kedd

Egy nagyon vegyes bejegyzés :)

Hol is kezdjem? Vasárnap sütöttem süti,de arról majd később! Jöjjön egy kis izgalom! Hétfőn hajnali 1/2 4 kor csörög a telefonom, (hirtelen azt sem tudtam hol vagyok) anyu volt, hogy egy férfi mászkál az udvarunkon (egy udvarban,de külön házban lakunk). Mondtam neki, hát persze tuti képzelődik, de erősködik, hogy Ő biza látta mászkálni az udvaron meg a mozgásérzékelő lámpa is felkapcsolódott, szóltam Petinek, hogy mi a szitú (én még Petit ilyen gyorsan felkelni nem láttam). Peti egy nagy bottal körbejárta az udvart én meg az ajtóban álltam telóval a kezembe hát ha kell gyorsan hívni a segítséget! És akkor látom ám, hogy valaki (láttam már a faluban nincs jó híre) bicajozik a ház előtt, észre is vett. Mondom anyunak, hogy egy piros kabátos faszi most tekert el a ház előtt és mondja, hogy Ő is egy piros kabátost látott az udvarból kiosonni. Most azóta beköltözött para is hozzám, mivel Peti ,a reggel ment vidékre dolgozni Apu meg csak szombaton jön haza (Németbe dolgozik). Szóval itt vagyunk ketten para és én. :)) Marci életében először 4 napot mesze tölt tőlem. Ma reggel ment Ő is el. Visegrádra mentek erdei iskolában. Az állomáson még semmi gond nem volt, de mikor délután telefonált éreztem a hangján, hogy meg  van szeppenve. Remélem jól érzi magát! :)) És akkor jöjjön a sütim. Nevet nem tudok írni hozzá, mivel ez csak úgy jött és ez lett  belőle:

Ennyi maradt belőle mire észbe kaptam,hogy nem fényképeztem le. :))
Recept
3 tojásból piskóta
Tészta:
30 dkg liszt
8 dkg margarin
1 tojás
1 sütőpor
6-7 kanál tej
1 vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrtam és két lapot sütöttem belőle. A piskótát is megsütöttem, melegen feltekertem, majd mikor kihűlt eperlekvárral megtöltöttem (saját lekvár) és feltekertem, majd felvágtam.
Krém:
2 csomag vanília puding
5 dl tej
3 evőkanál cukor
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
A pudingot és a 3 kanál cukorral megfőztem a tejben. A margarint a porcukorral kikevertem és mikor a puding kihűlt összekevertem. Az egyik lapot tálcára tettem megkentem a fele krémmel, és ráfektettem a piskótatekercseket, majd a maradék krém végül a második lap a tetejét porcukorral szórtam meg.

2012. május 15., kedd

Szombat esti vacsi

A szombati vacsink megint nem kímélő volt. :)) Tortilla tekercsnek indult, de Gyros tál lett belőle :)
Csináltam még kakaós kalácsot is, de a kapkodásomnak meg lett az eredménye (túl kicsi tepsibe tettem) és még sütőt is takaríthattam ( a kakaó kifolyt) :((
Ja és a fonás még mindig nem az erősségem :)))

2012. május 5., szombat

Eper

Pénteken eper szörpöt és eperdzsemet csináltam. A gazdaságos boltban akciós volt az eper.

A szörp receptjét  itt  a  dzsemét  itt. találjátok.
A szörpből kb 1,5 liter lett a dzsemből 4 és egy pici üveg. Nagyon jól sikerült minden, ezen felbuzdulva mondtam Petinek,hogy ma is elmegyek venni epret, de az mondta,azért túlzásba ne essek :(