Szösszenetek a családról, receptekről és még sok minden másról

:)

2012. június 28., csütörtök

Red Velvet torta

Peti névnapjára készítettem ezt a tortát, amit a Kifőztünk júniusi számában találtam:
Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:
Piskóta:
4 tojás
10 dkg porcukor
2 evőkanál olaj
2 kávéskanál piros ételfesték
10 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Fehéredésig keverjük az egész tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk az olajat és az ételfestéket, és elkeverjük. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 15-20 perc alatt készre sütjük. (tűpróba) Ha teljesen kihűlt ketté vágjuk.
Krém:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 kávéskanál vanília aroma
A krémhez a lisztet a tejben sűrűsödésig főzzük. A vajat a porcukorral és az aromával krémesre keverjük, majd mikor a tejes krém kihűlt összekeverjük. 1/3 rész krémet félre tesszük a torta bevonásához. A kihűlt piskótát betöltjük a krémmel, majd a félre tett krémmel bekenjük (a fondant tapadásához)
Fondant:
15 g zselatin
5 evőkanál víz
1,5 evőkanál méz
1,5 evőkanál vaj
35-40 dkg porcukor
Vízgőz felett megolvasztjuk a zselatint a vízzel, a vajjal és a mézzel. Hozzáadunk annyi porcukrot, hogy gyúrható legyen. Felhasználás előtt porcukros felületen nyújtjuk ki. (Én egy nappal előbb megcsináltam) A fondant 1/3-át lecsípjük és ebből készülnek a rózsák és a levelek. Kör alakúra nyújtjuk és a krémmel bekent tortára tesszük, majd körbe kötjük a piros szalaggal. A rózsákat olvasztott fehér csokival ragasztjuk  a torta tetejére. A rózsák széleit piros ételfestékkel kentem be, mivel piros csillámporom nincs :)))
 Most a hűtőbe várja, hogy Peti holnap hazaérjen.




2012. június 17., vasárnap

Túró Rudolf

Eljött az az idő amikor mindenhova vágyom csak épp a konyhába a sütő mellé. Azért mégis alkottam szombaton. Anyu találta a receptet és meg megcsináltam.Ne egy bonyolult süti, de nagyon finom:
A recept a Web Cukrászda oldaláról származik.

A csokimáz amivel bevontam a követlező:
3 evőkanál tej
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag csokipuding
2 evőkanál kakaópor
A margarint a tejben felolvasztjuk. A porcukrot a csokipudingot és a kakaót összekeverjük, majd a felolvasztott margarinhoz keverjük és a kihűlt sütit bevonjuk vele. Sajna már nem emlékszem, hogy honnan származik a máz receptje, hiába kerestem rá nem találom! :)))

2012. június 10., vasárnap

Langalló

Sikerül megint egy nem diétás vacsit összehoznom :))) A receptet itt találjátok!

Jó étvágyat!!! Fogyózóknak nem nagyon ajánlott! :)))

2012. június 6., szerda

Linzer és Muffin

Marci sulijában pénteken gyereknap volt. Kérték a szülőket, hogy aki tud süssön valami apró süti, amit majd Ők árulnak és a befolyt összeget a gyerekekre költik. Marcival konzultáltunk és a lekváros linzer és a cseresznyés muffin mellet döntöttünk.
Linzer recept amit itt találtam.
kb. 30-35 darabhoz:
A tésztához:
40 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál cukor
1 tojás
25 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
lekvár

Elkészítés:

A tészta száraz összetevőit elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és lágy tésztát gyúrunk. Ha kemény vagy száraz lenne a tészta, tejföllel lazíthatunk rajta. Fél órát pihentetjük a hűtőben.
Fél centisre kinyújtjuk, kiszúrjuk a karika- vagy virágformával, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, lekvárral kettesével összeragasztjuk a süteményeket. Linzerkoszorúnál porcukorral meghintjük, isler esetén a lépések ugyanezek, csak a tetejére még csokimáz kerül. Ehhez a porcukrot a kakaóval elvegyítjük, hozzáadunk egy kis olajat, hogy a máz majd fényes legyen, és mindig annyi vizet, hogy kenhető, de ne folyós legyen a máz.
2-3 óra alatt visszapuhulnak és fogyaszthatók a sütik.

A muffin receptet itt találjátok. Csak puding helyett most cseresznyét raktam rá.