Szösszenetek a családról, receptekről és még sok minden másról

:)

2012. június 28., csütörtök

Red Velvet torta

Peti névnapjára készítettem ezt a tortát, amit a Kifőztünk júniusi számában találtam:
Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:
Piskóta:
4 tojás
10 dkg porcukor
2 evőkanál olaj
2 kávéskanál piros ételfesték
10 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Fehéredésig keverjük az egész tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk az olajat és az ételfestéket, és elkeverjük. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 15-20 perc alatt készre sütjük. (tűpróba) Ha teljesen kihűlt ketté vágjuk.
Krém:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 kávéskanál vanília aroma
A krémhez a lisztet a tejben sűrűsödésig főzzük. A vajat a porcukorral és az aromával krémesre keverjük, majd mikor a tejes krém kihűlt összekeverjük. 1/3 rész krémet félre tesszük a torta bevonásához. A kihűlt piskótát betöltjük a krémmel, majd a félre tett krémmel bekenjük (a fondant tapadásához)
Fondant:
15 g zselatin
5 evőkanál víz
1,5 evőkanál méz
1,5 evőkanál vaj
35-40 dkg porcukor
Vízgőz felett megolvasztjuk a zselatint a vízzel, a vajjal és a mézzel. Hozzáadunk annyi porcukrot, hogy gyúrható legyen. Felhasználás előtt porcukros felületen nyújtjuk ki. (Én egy nappal előbb megcsináltam) A fondant 1/3-át lecsípjük és ebből készülnek a rózsák és a levelek. Kör alakúra nyújtjuk és a krémmel bekent tortára tesszük, majd körbe kötjük a piros szalaggal. A rózsákat olvasztott fehér csokival ragasztjuk  a torta tetejére. A rózsák széleit piros ételfestékkel kentem be, mivel piros csillámporom nincs :)))
 Most a hűtőbe várja, hogy Peti holnap hazaérjen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése