Szösszenetek a családról, receptekről és még sok minden másról

:)

2012. április 16., hétfő

Feketeerdő kocka

Piskóta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
5 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor

Krém:
1 csomag vanília puding, 2,5 dl meggylé (kompot leve)
25 dkg maragrin
20 dkg porcukor
magozott meggy

Hab:
2 csomag tejszínhabpor 3 dl tej
1 csomag habfixáló

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral. A liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, majd a cukros masszához keverjük és végül óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vanília pudingot a meggylével megfőzzük, majd ezt is kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tejszínhabot elkezdjük felverni és beleöntjük a habfixálót és addig verjük amíg kemény lesz. A kihűlt piskótára kenjük a krémet, a krémbe nyomkodjunk meggyet, majd kenjük rá a tejszínt és végül reszeljük a tetejére csokit. (Marci nyuszija volt az alany).




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése