Szösszenetek a családról, receptekről és még sok minden másról

:)

2013. január 17., csütörtök

Orosz krém torta

Peti szülinapjára csináltam orosz krém tortát.
Recept:
Piskótához:
9 tojás
9 ek liszt
9 ek krisátlycukor
1 cs sütőpor
Krémhez:
1,5 főzni való vaníliás pudingpor
6 ek cukor
6 dl tej
3 dl Hulala tejszín
Díszítés:
2 dl Hulala
gyümölcs
A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd nem túl kemény pudingot főzünk belőle. Félretesszük hűlni. Néha kevergessük, hogy ne bőrösödjön. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot, és ismét kemény habot készítünk belőle. A tojássárgáját egyesével belekeverjük a felvert masszába. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és fakanállal lazán a masszához keverjük. Előmelegített sütőben készre sütjük a piskótát. Ha kihűlt, a piskótát 3 egyforma tortalapra vágjuk. Aki szeretné, az külön is megsütheti a három tortalapot. A krémhez a Hulalát kemény habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a rummal. A tortát összerakjuk, a három piskóta közé 2 réteg krémet teszünk. A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük. A torta szélét és tetejét bevonjuk vele.
A recept innen  való.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése