A hétvégén közkívánatra ismét sütöttem (ebben a nagy melegben nem sok kedvem volt az amúgy sem túl nagy konyhámban a sütőt bekapcsolni). A választásom a hatlaposra került, ami nálam állandóan öt lapból áll. De most, hogy jobban figyeltem nem is lehetne a masszából hat lapot csinálni :)))
Recept:
3 tojás
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
4 evőkanál olaj
1 teás kanál szalakáli
Ezeket jól összekeverem és 15-20 percig állni hagyom. Végül annyi lisztet teszek bele, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak. ÖT részre osztom, szépen kinyújtom és a tepsi hátulján kisütöm őket.
Krém:
1 l tej
2 csomag csokipuging
6 evőkanál cukor
Szokásos módon megfőzőm a pudingot, és még forrón betöltöm vele a lapokat. Majd amikor kihűlt a süti porcukorral a tetejét megszórom.
Recept:
3 tojás
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
4 evőkanál olaj
1 teás kanál szalakáli
Ezeket jól összekeverem és 15-20 percig állni hagyom. Végül annyi lisztet teszek bele, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak. ÖT részre osztom, szépen kinyújtom és a tepsi hátulján kisütöm őket.
Krém:
1 l tej
2 csomag csokipuging
6 evőkanál cukor
Szokásos módon megfőzőm a pudingot, és még forrón betöltöm vele a lapokat. Majd amikor kihűlt a süti porcukorral a tetejét megszórom.
Ezt imádom. A nagyim mindig karamell töltelékkel készítette, de csokisan is szuper finom lehet. :)))
VálaszTörlésFinom lehet.
VálaszTörlés