Szösszenetek a családról, receptekről és még sok minden másról

:)

2012. január 19., csütörtök

Fánk

Eljött az ideje a fánknak!
Recept:
50 dkg liszt
2 dl tej
4 dkg élesztő
5 tojássárgája
6 dkg olvasztott vaj
olaj a sütéshez
lekvár

Elkészítés:
A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és kb. 15 percig pihentetjük.
A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy csipet sót, és még annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Hólyagosra kikeverjük, letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük (a tészta kétszeresére dagadjon!).
Lisztes deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és 5-6 cm átmérőjű szaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Forró bőséges olajba kisütjük.Közepébe lekvárt teszünk és porcukorral megszórjuk.
Hát idén ilyenek lettek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése